fbpx

No products in the cart.

No products in the cart.

Birou de freelancer cu Alex Purcărea – ilustrator, gânditor, nebăutor de cafea

Salutare NO.MAD people, astăzi vă facem cunoștință cu Alex Purcărea, un ilustrator creativ, și prietenul evenimentelor NO.MAD Talks. A fost alături de noi încă de la prima ediție, unde a venit primul și a plecat ultimul. Asta pentru că este la fel de pasionat ca și noi de munca pe care o face și de viața intensă a unui freelancer. Acum ceva ani, Alex a realizat proiectul Glumiță prin care făcea internetul să râdă și își promova talentul la desen. De curând ilustrațiile au prins curaj și au ieșit în offline, la prima expoziție. Le găsiți la ALEF – Espresso Bar. Am început proiectul #biroudefreelancer cu el, deși nu are poze cu pisici, dar are un birou plin cu ilustrații. Știm că mulți dintre freelanceri aleg să lucreze de acasă până își găsesc locul și hub-ul ideal, de aceea vom intra saptămânal în casa și în viața unui freelancer, să vedem cum și de unde lucrează.

De unde lucrezi cel mai des?

De acasa, cam 99% din timp 🙂 Acel 1% e pentru situatii neprevazute. Ah, iar cand am intalniri cu clientii, ne vedem de obicei undeva in oras sau la biroul lor.

Cum arată biroul tău ideal?

Biroul meu ideal? Hmm… cred ca intr-un studio cu alti freelanceri: ilustratori / designeri / programatori si altele inrudite. Ar fi super sa aiba si o terasa cu umbra, de unde sa putem lucra vara.

Cum ți-ai ales scaunul/ biroul, de unde?

Eh, scaunul meu exista de mult, inca de pe vremea cand nu eram freelancer 🙂 L-am luat de la IKEA si este foarte comod, dar este cosmarul oricarui om pasionat de design interior, pentru ca e mare, butucanos si nu foarte frumos, deci strica estetica oricarei incaperi. Isi face treaba ireprosabil, insa 🙂

Ce nu lipsește niciodată de pe biroul tău?

Laptopul (haha). Si o agenda in care-mi notez to do list-ul din ziua / saptamana respectiva. Si mai am si tableta grafica mereu pregatita de actiune.

Ce îți place cel mai mult la lucratul de acasă?

Faptul ca pot sa ma trezesc fara stresul de a ma grabi la birou. De asemenea, faptul ca nu pierd timpul pe drumuri si ca pot folosi timpul acela pe alte lucruri mai placute si mai utile. Imi place si ca pot sa ascult oricand muzica mea direct din boxe, fara casti si faptul ca pot sa imi iau oricand o pauza.

O sa spun si ce nu imi place, desi nu era intrebarea asta aici: lipsa colegilor, dar poti compensa cat de cat prin iesiri mai dese la “cafele” (e in ghilimele pentru ca eu nu beau cafea), pranzuri si beri 🙂 Ah, iata, un alt lucru care-mi place la lucratul de acasa. Daca vreau sa beau o bere la pranz din cand in cand, pot sa fac asta 🙂

Biroul lui Alex fără scaunul butucănos dar comod

Melodiile pe care le asculți când lucrezi?

Pfu, am mii de piese salvate in Spotify, dar pot sa fac un top 10 al formatiilor preferate, nu neaparat in ordinea preferintelor, ca se schimba de la o zi la alta. Ar fi cam asa:

Nothing but Thieves, Young the Giant, Imagine Dragons, Florence and the Machine, 21 pilots, Foals, Glass Animals, Slenderbodies, Rationale, Vaults (si muuulti altii). Mai apar prin lista mea si guilty pleasures, cum ar fi Post Malone sau Thutmose

Un gând pentru oamenii care vor să devină freelanceri!

Sa isi puna bani deoparte inainte sa faca pasul asta, pentru ca altfel cred ca e foarte stresant. Ar fi bine sa aiba macar 6 luni de trai acoperite din banii aia, daca nu chiar 1 an. Nu zic ca este o reteta batuta in cuie, insa eu am inceput sa imi construiesc o baza de clienti inca din perioada in care eram angajat, iar apoi trecerea a fost destul de lina. Inceputul va fi mai dificil, ca orice inceput, pentru ca e totul nou, de la modul in care te organizezi, la modul in care iti evaluezi munca si timpul. Eu abia dupa primul an am inceput sa ma simt cu adevarat stapan pe situatie, deci un al doilea sfat ar fi sa aiba rabdare cu ei 🙂

Dacă ești freelance/antreprenor și vrei să ne povestești despre biroul/locul în care lucrezi scrie-ne la iunieta.sandu@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *