fbpx

„Consideră fiecare situație prezentată de clientul tău ca fiind una în care te poți regăsi chiar tu la un moment dat”

Pe final de 2020 – care ne-a cam ținut în loc pe toți – noi am concluzionat că norocul ți-l faci singur, dar încurajat de oamenii care te văd și dau vestea mai departe despre tine. Așa a apărut ideea unui târg în care expozanți să fie freelanceri. Asta probabil și pe fondul dorului de evenimente fizice, unde mergi, vezi oameni, îți vin idei și te conectezi.

Târgul de Crăciun s-a transformat în Târgul Permanent și de la începutul lui 2021 găzduiește servicii utile şi valoroase pentru cei care au nevoie de o mână de ajutor în viaţă sau în business.

Și pentru că nevoia asta de ajutor circulă în ambele sensuri, e timpul să vi-i prezentăm pe oamenii din spatele standului virtual. Freelanceri ale căror servicii sigur pot contribui la bunăstarea voastră și a business-urilor voastre. Și profesioniști ale căror proiecte se bazează pe vorba dată mai departe de clienți mulțumiți.

Începem această serie cu avocatul Adrian Măciuceanu – membru al Baroului București din anul 2008 și fondatorul brandului AM LAW – Premium Legal Services.

Spune-ne povestea ta profesională în câteva cuvinte! De cât timp ești cont propriu și cum ai ajuns la decizia asta?

Sunt avocat din anul 2008, primii doi ani fiind dedicați stagiaturii, procedură obligatorie în această profesie. Am activat ca avocat definitiv atât pe cont propriu, cât și în asociere cu un alt coleg avocat. Am revenit la formula individuală începând cu sfârșitul anului trecut. Astfel, în întreaga mea carieră profesională am ales să profesez independent, în concordanță cu spiritul meu de freelancer. Această decizie a venit în mod firesc, dată fiind personalitatea dezvoltată ca urmare a educației primite de la părinții mei, oameni simpli, însă extraordinari în rolul de părinte. Ei m-au susținut încă de mic copil în toate proiectele pe care am dorit să le desfășor, fie că era vorba despre activități școlare, sportive sau recreative.

Ce poți să oferi antreprenorilor din Târg, care sunt serviciile tale? 

Vin în întâmpinarea antreprenorilor cu diverse pachete de servicii juridice care să acopere nevoile juridice ale companiilor pe care le conduc. În cazul antreprenorilor aflați la început de drum, serviciile sunt concentrate pe necesitățile primare ale unui start-up. În acest caz vorbim, de exemplu, de redactarea primelor contracte cu partenerii comerciali ori a documentelor de bază pentru asigurarea conformității societății cu Regulamentul general privind protectia datelor – GDPR, sau înregistrarea unor mențiuni la Registrul Comerțului.

Pentru antreprenorii care nu sunt la prima lor aventură pe scena antreprenorială, serviciile juridice privesc unele aspecte ceva mai complexe. De exemplu, acoperirea tuturor nevoilor juridice ale companiei în mod continuu sub forma unui abonament juridic lunar, asistență privind negocierea contractelor, redactarea documentelor interne aferente unei societăți cu angajați, redactarea politicilor interne privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajaților și clienților, sau reprezentarea companiei în fața instanțelor de judecată și a altor autoritati publice.

Un alt mic detaliu care merită menționat este acela că orice document necesar poate fi redactat, sau negociat ulterior, atât în limba română cât și în limba engleză, în funcție de nevoia de moment a antreprenorului în cauză.

O experiență / colaborare notabilă, în care chiar ai simțit că ai făcut o schimbare pentru un client? 

În cei peste 12 ani de când sunt avocat am avut parte de numeroase experiențe de acest gen. Îmi asum faptul că poate fi interpretat ca limbaj de lemn, însă fiecare client este extrem de important pentru mine, fie el o persoană fizică cu o problema juridică minoră sau o persoană juridică cu o nevoie juridică complexă. Aceasta atitudine vine în primul rând din faptul ca resping total ideea ca o persoana care plătește pentru un serviciu să nu primească în schimb maximul pe care îl poate oferi prestatorul serviciilor respective. Pentru mine nu există o altă alternativă decât aceea de a oferi clientului meu absolut toată atenția și expertiza mea, indiferent de magnitudinea nevoii sale juridice. Am avut această atitudine încă de la primul meu client. Și în prezent acesta a devenit chiar motto-ul brandului AM LAW aferent cabinetului propriu de avocat: Always going the extra mile for our Clients!

Cum ai aflat de Târgul permanent al freelancerilor și de ce ai decis să faci parte din proiect?

Persoana de la care am aflat de comunitatea NO.MAD Talks este aceeași persoană pe care, pentru înțelepciunea sa și spiritul antreprenorial fantastic (doar ca să menționez două din cele câteva zeci de motive), o admir enorm și o iubesc în fiecare zi mai mult decât în ziua precedentă: soția mea, Irina.

Ea este cea care, cunoscând comunitatea NO.MAD și aflând despre Târgul permanent al freelancerilor, mi-a arătat că acest proiect are la bază valori asemănătoare cu cele pe care eu pun mare preț. Am îmbrățișat ideea imediat și îi mulțumesc încă o dată pentru ideea ei.

Trei trucuri pe care le-ai învățat în activitatea ta și pe care le-ai da mai departe.

Nu le pot numi trucuri, ci mai degrabă sfaturi pentru fiecare antreprenor: 

  1. Prețuiește clientul. 
  2. Consideră fiecare situație prezentată de clientul tău ca fiind una în care te poți regăsi chiar tu la un moment dat. Și încearcă prin activitatea ta să influențezi pozitiv situația clientului, în special, și pe cea a societății, în general . 
  3. Acționează conform punctelor 1 și 2 și oferă întotdeauna cel mai înalt standard profesional de care ești capabil în acel moment.

Ce i-ai spune cuiva care ar vrea să (își) facă un cadou din Târgul permanent al freelancerilor dar nu e decis 100%?

Să pună în balanță nevoile sale, ori ale persoanei căreia dorește să-i ofere cadoul, cu serviciile disponibile în cadrul Târgului și atunci când consideră că există o compatibilitate, să nu mai stea pe ganduri. De multe ori, în astfel de cazuri, lucrurile ies mai bine atunci când ne lăsăm ghidați mai mult de intuiție și mai puțin de rezultatele unei analize exhaustive. Spun asta și pentru că, prin definiție, o analiză de acest tip ne poate da în permanență un sentiment de incertitudine cu privire la posibilitatea, sau mai bine spus imposibilitatea, de a privi și înțelege o situație din absolut toate unghiurile posibile. Prin urmare, go for it! pană la urma un cadou este întotdeauna binevenit, nu-i așa?

Pentru a achiziționa unul dintre pachetele Servicii juridice (inclusiv GDPR) pentru antreprenori și freelancers, îl poți contacta pe Adrian la: adrian@amlaw.pro.

Și mai multe experiențe în hârtie de cadou găsești aici în Târg.