fbpx

No products in the cart.

No products in the cart.

Cum a fost la episodul 9 NO.MAD Talks – Despre sport și nutriție

În luna martie i-am dat lui NO.MAD Talks un test, l-am promovat doar cu o săptămână înainte să aibă loc. Bine, și pentru că MATER, gazda noastră, a avut o lună plină și pentru că eram curioase câți oameni o să vină. Au fost prezenți 60. Mulțumim. M-a surprins că în sală am văzut mulți bărbați singuri. Singuri în sensul că nu au venit forțați de iubitele lor. Au fost și foarte activi, nu se mai opreau din întrebări despre ce este bine să mănânce înainte de sală sau seara.

Crede în visul tău și muncește fără întrerupere pentru el

Cu asta am rămas eu în minte după prezentarea lui Radu Restivan. Radu este un tânăr de 32 de ani care a format comunitatea 321sport și agenția de marketing sportiv The Sport Arhitects. Indiferent de vremea de afară, Radu se întâlnește în fiecare marți seara cu oamenii care vor să alerge în parcul Herăstrău. Sportul l-a ajutat să slăbească, și să se definească pe el ca om. Și-a format o comunitate de oameni mișto care sunt alături de el aproape în fiecare seară. Chiar la NO.MAD Talks erau prezenți oameni care mai alergaseră cu el. Un moment simpatic a fost când ne-a spus că mama lui se află în sală și că este foarte mândru de ea că l-a urmat și acum face și ea sport. Radu crede că sportul se aseamănă mult cu antreprenoriatul, este greu la început, dar dacă continui pe termen lung o să ai multe satisfacții.

Echilibrul este cheia sănătății, ne-a spus Daniela Dinică

Daniela Dinică, nutriționist ABC-ul nutriției, ne-a trezit puțin la realitate prin prezentarea ei. Cel puțin pe mine. A adus cu ea un cântar care îți arăta vârsta metabolică, grăsimea viscerală, nivelul de hidratare din corp. Bineînțeles că m-am cântărit și eu, ce credeți? Cântarul a arătat că organismul meu se simte ca la 32 de ani, deși eu am 28. Ca să îl ajută să se simtă mai tânăr trebuie să fac mai mult sport și să beau mai multă apă. Știi cum se calculează câtă apă are nevoie corpul tău? 0,33xgreutatea corporală. Așa am descoperit că trebuie să consum 1,9 l pe zi. Încă nu am trecut de 3 pahare. Daniela ne-a spus că este important și când mâncăm, nu doar ce mâncăm.

Mai jos recomandarea ei:

La trezire: un pahar de apă + lămâie  (7:00)

Mic dejun: la 30 minute după ora de trezire (7:30) / 25% din NE

G1: prima gustare la 3 ore după micul dejun (10:30)/ 10% din NE

Prânz: la 3 ore după G1 (13:30) / 35% din NE

G2: la 3 ore după prânz (16:30) / 10% din NE

Cina: la 3 ore după G2 (19:30) / 20% din NE

*nu se mai consuma nimic in afara de lichide (apa/ceai) înainte de culcare cu 2 ore.

Din toată prezentarea am mai rămas cu o idee interesantă, dacă îți este poftă de ciocolată poți mânca chiar dacă vrei să slăbești, dar oprește-te la două pătrățele. Creierul își face pofta de dulce după cele două pătrățele, restul sunt pentru tine. În ceea ce privește alimentele pe care le consumăm, Daniela recomandă să alegem mâncare și în funcție de cât de activi sau sedentari suntem. De exemplu, înainte de sală, recomandă să alegem produse cu descărcare lentă de energie, banane, batoane cu cereale, nu produse de patiserie sau panificație. Pentru cei cărora le plac mult cartofii există o cale de trișare, dacă se consumă reci dispare amidonul și starea de sațietate și balonare.

A fost așa de interesant subiectul încât am stat cu o oră în plus la eveniment. Cei de la MATER sunt foarte drăguți și nu ne-au dat afară. J

La finalul evenimentului fiecare participant a primit un goodie bag cu produse de la Sano Vita, așa am descoperit pasta de linte cu ardei.

Mulțumim partenerilor care susțin NO.MAD Talks: Aurelia Visinescu, AQUA Carpatica, Sloop, Floria

Mulțumim Sabina Ghiormescu pentru fotografii! Ne-ai scos mai frumoși și mai slabi, cum am stabilit!

PS: Ne vedem pe 18 aprilie, Save the date!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *