fbpx

Freelancer Focus: Cristina Ursu – energia este cheia

În timpul pandemiei când începusem deja să organizăm Online Meetups cu freelancerii din comunitate, am primit un mesaj pe Facebook de la Cristina, ne spunea că și-ar dori să aibă o intervenție live în care să le povestească freelancerilor despre relaxare. Zis și făcut. O săptămână mai târziu descopeream vocea blândă a Cristinei și talentul ei în a ne relaxa.

Cristina și-a dat demisia acum trei ani, după un job de trainer în corporație. S-a certificat internațional în Coaching și Consiliere GCDF (Global Career Development Facilitator) și a început să lucreze cu studenții, freelancerii sau antreprenorii. Pentru că a avut nevoie de mai multe provocări a început și formarea în Terapie Cognitiv Comportamentală. 

2. Cum ai aflat de KindMarket și cum te-ai decis să te înscrii? 

Urmăresc de ceva vreme grupul și pagina NO.MAD Talks. Îmi sunt foarte dragi oamenii și echipa, proiectele și atmosfera care se creează la fiecare întâlnire. Din păcate am reușit să ajung doar la cele virtuale dar îmi păstrez speranța vie că voi reuși să dau cu join și la cele live cât de curând. Așa am aflat și de KindMarket. Bine, recunosc, am aflat de KindMarket dinainte să fie anunțat pe Facebook pentru că în seara de dinainte stalkuisem îndeaproape site-ul :D. Mă înscrisesem cred de dinainte să fie anunțat oficial.

3. Cum a fost colaborarea din Kind Market? 

Revelatoare. Acum când mă gândesc înapoi la toate lucrurile pe care le-am învățat mă gândesc ”WOW” și de asemenea „cum de nu m-am gândit la asta până acum?”. Am aflat lucruri foarte smart, structurate și super bine organizate legate de partea de marketing, promovare și vizibilitate.

5. Ce i-ai spune unui antreprenor care nu este încă decis să lucreze cu un freelancer?

Mulți freelanceri, înainte de a fi freelanceri, au fost angajați. Ceea ce înseamnă că pe lângă creativitatea, dorința, drive-ul și ineditul pe care un Freelancer le aduce, acesta vine la pachet si cu structura, diplomația și organizarea din experiențele de angajare. Freelancerul este combinația perfectă, motivat, dedicat și cu cunoștințele ideale.

6. Trei lucruri pe care le-ai învățat din freelancing!

Adaptabilitate în orice situație. Reinventare în orice moment. Energia este cheia.

7. O experiență / poveste notabilă dintr-o colaborare cu un client. 

Oh, îmi amintesc exact acea situație. Lucram cu o fată proaspăt absolventă de SNSPA. Nu știa exact în ce direcție vrea să meargă profesional dar știa sigur că nu vrea să dea la master ci vrea să facă o pauză de 1 an în care să se regăsească. Problema pe care o avea era că atunci când le povestise colegilor decizia ei de a face pauza 1 an înainte de master și toți au blamat-o. Standardul: n-o să te mai apuci niciodată dacă nu-l faci acum, nu o să reușești să te angajezi pe un job bun etc etc. Iar toate aceste comentarii au făcut-o să se simtă descurajată, tristă și cu mai puțină încredere în sine. Ce i-am spus atunci a fost: dă-ți un pic de timp, vom lucra pe lucrurile astea, îți vei găsi direcția și atunci vei fi atât de sigură pe tine și pe ce vrei să faci, încât colegii tăi nu vor mai avea nicio bază pe care să te tragă în jos. 

Și așa a fost. Câteva luni mai târziu a venit la mine toată un zâmbet și mi-a spus ”ai avut dreptate, îți mulțumesc”.

8. Unde te găsim pentru viitoare colaborări? 

Sunt găsibilă 🙂

cristina@betterist.ro

https://www.linkedin.com/in/cristina-ioana-ursu-59131726/

https://www.facebook.com/cris.serene

https://www.facebook.com/betterist.ro/

www.betterist.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *