fbpx

Jurnal de freelancer acasă: Ce gătești în izolare cu chestii de prin frigider

Rețeta după care m-am inspirat pentru această pumped banana bread (pe care cred că deja o știe oricum tot internetul) e de la Mazilique, cu câteva modificări după cum urmează. Eu am pus 5 banane coapte și congelate din Cretacic, totul din dorința de a mai salva din mâncarea îndesată acolo. Dar știm că e aproape o lege a universului, ai scos un pachet de ceva din congelator și o să-i suplinească locul alte 3 produse. Aceeași lege imuabilă se aplică și hainelor sau pantofilor. Revenind la rețetă, apropo excelentă pentru micul dejun sau doar așa ca un dulce (pentru că meriți), am pus în loc de 200g zahăr – 157g (nu o să mint, doar din cauză că atâta zahăr mai era în borcan, nu dintr-o neliniște legată de zahăr, adică nu de data asta).

Așadar, ingredientele sunt următoarele:

Unt – 120 g

Zahăr – 200g sau 150 (mai puțin de atât și ești pe cont propriu!)

2 ouă

Faină – 250g

Un strop de sare (se știe că stropul de sare este rudă cu “făina cât cuprinde”)

1 linguriță bicarbonat de sodiu

3 – 5 banane pasate

Opționale, pe care nu le-am pus de data asta pentru că aveam îndoieli (tu să ai încredere!) legate de cantitatea de banană pusă despre care credeam că o să-mi strice checul, că o să fie un eșec crud la interior dar făcut la exterior. Așa că nu am vrut să ma implic emoțional cu nuci și altele pentru ca mai apoi să le zic pa-pa către gunoi, no sir! Revenind la opționale – nuci, fructe uscate sau o banană pentru pus pe deasupra.

Așadar se bate untul cu zahărul, apoi se adaugă cele 2 ouă, firește se bat și ele (să sară gălbenușul!). În alt bol amestecă făina cu lingurița de bicarbonat și stropul legendar de sare. Încorporează-le cu gașca lui unt, zahăr, ouă apoi adaugă bananele pasate. Acum este momentul pentru opționale, dacă e. Amestecă și cam asta a fost. Tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt, dă-o la cuptor preț de 1 ora la 180 de grade et voila!

Ionela este geniul care gândește conceptele, trage în poze, ocazional gătește și spală vasele pentru Pupile Gustative.  Această rețetă este prima din seria care va folosi la maximum cămara, frigiderul și congelatorul pe durata izolării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *