fbpx

Freelancer Focus: Andreea Chiuaru – nu contează câte ore lucrezi, contează rezultatele obținute împreună


Andreea Chiuaru este digital content creator și freelancer de un an. Când și-a dat demisia s-a gândit că va fi o pauză de o lună, iar apoi va reveni la birou, însă viața avea alte planuri pentru ea. După trei luni de lucrat de acasă, timp în care s-a bucurat de libertatea de a lucra oriunde și oricât și a lua prânzul în tihnă, s-a decis să ia în serios freelancing-ul. Spune că într-un an de zile a învățat multe din a fi propriul șef, dar cel mai important i se pare ca la final de zi să fii productiv și să faci lucruri care contează, nu doar să fii ocupat ca să-ți justifici opt ore la birou. A mai învățat despre importanța pauzelor, așa că nu lucrează în weekend-uri și nu răspunde la mail-uri după ora 19.00.

Andreea este unul dintre freelancerii înscriși în Kind Market care a dus la bun sfârșit un proiect, dar o lăsăm pe ea să ne povestească despre ce e vorba:

Cum ai aflat de Kind Market, Andreea?

M-am abonat la newsletter-ul NO.MAD pentru că urăsc total Facebook, însă voiam să fiu la curent cu ce evenimente faceți. Am aflat de pe mail, mi s-a părut o idee genială pentru că eu am mai avut colaborări similare cu fotografi, însă mi s-a părut mai ușor să ajung la mai mulți oameni la fel de dornici ca mine să-și ofere ideile și expertiza prin Kind Market.

Cum a fost colaborarea prin Kind Market?

(Andreea a dat la schimb idei pentru social media și a primit o ședință foto) Gabriela (Ciofu) m-a contactat înainte să apuc eu să-i scriu; recunosc că nu eram 100% convinsă pentru că match-ul m-a prins într-o perioadă în care aveam suficiente poze pentru feed-ul de Instagram. Însă ea mi-a scris și mi-a povestit că mi-a citit blogul (www.blogdeidei.ro) și că a găsit informații utile. Așa am prins încredere și cred că am reușit să o ajut cu sfaturi despre prezența în social media – iar eu m-am ales cu niște fotografii superbe pentru contul de Instagram.

Ce i-ai spune unui antreprenor care nu a lucrat până acum cu un freelancer?

Mi-e greu pentru că eu nu am mers până acum la clienți să-i abordez – pur și simplu am avut norocul să fiu recomandată de prieteni sau oameni care au lucrat cu mine. Dar cred că, dacă ar veni un antreprenor la mine și m-ar întreba, i-aș povesti întâi despre argumentul costurilor (e mai scump să plătești o agenție și poate chiar mai scump să angajezi pe cineva full-time dacă adaugi și taxele salariale) și apoi despre faptul că pe mine libertatea este cea care mă inspiră cel mai mult – că nu e despre câte ore lucrezi într-o săptămână, ci despre rezultatele obținute împreună.

Pe lângă conținut digital, Andreea organizează și un târg de carte Shop my library, cum ar spune ea, alternativa bookish de la yard sale-uri

Pe Andreea o găsiți pe Instagram www.instagram.com/andreea_chiuaru și pe (www.blogdeidei.ro/targ-de-carte)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *